Kerkweg 14 4709 PA Nispen
Maandag t/m Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Blog

Samenwerking Gezinshuis ’t SwaneNest met Praktijk Memo voor Langdurige plaatsen

Verheugd zijn wij de samenwerking tussen Gezinshuis ’t SwaneNest en Praktijk Memo te mogen aankondigen. Doelstelling van deze intensieve samenwerking tussen ons gezinshuis en Praktijk Memo is het realiseren van de bezetting van de beschikbare plekken voor langdurige plaatsing van jeugdzorg kinderen. Beide partijen hebben met elkaar de intentie uitgesproken met het commitment om de langdurige plekken in te vullen zodat wij in ons gezinshuis de jongeren met behoefte van opvang voor lange termijn kunnen helpen. Dankzij deze samenwerking kunnen meer jongeren profiteren van perspectief, rust en ruimte waarmee ze in veiligheid tot ontwikkeling kunnen komen.

De langdurige plaatsen binnen Gezinshuis ’t SwaneNest zijn beschikbaar voor jeugdzorgkinderen die om verschillende omstandigheden niet langer thuis bij de eigen ouder(s)/verzorger(s) kunnen wonen. Een langdurige plaatsing heeft doorgaans een niet perspectief biedend karakter waardoor terugkeer naar de eigen gezinssituatie vrijwel altijd uitgesloten is. De langdurige plekken binnen ons gezinshuis worden dan ook bezet door kinderen/jongeren die vanaf plaatsing tot hun 18e binnen ons gezin en gezinshuis blijven wonen.

“De samenwerking met Praktijk memo biedt ons gezinshuis een stabiele basis om aan de bezetting van ons gezinshuis te werken. In praktijk Memo hebben wij een samenwerkingspartner gevonden met bewezen competenties en ervaring binnen ons werkgebied en sector. Een partner die beschikt over ruime expertise op haar vakgebied, waar deskundigheid, betrokkenheid en passie voor het werk centraal staat,” legt Willeanne Kager-Swanink uit. “Inmiddels hebben wij aan de samenwerking direct handen en voeten gegeven samen met Praktijk Memo aangezien er al gewerkt wordt aan de eerste plaatsing voor langdurige opvang. Erg leuk en spannend om deze nieuwe fase met gemotiveerde mensen aan te gaan.”

Gezinsvoogd, jeugdzorgwerker of zorgaanbieder hoe kunt u bij ons gezinshuis plaatsen?

Plaatsing van jeugdzorg kinderen binnen ons gezinshuis kan gemakkelijk geregeld worden via Praktijk Memo, neem hiervoor gerust even contact met ons op om dat te bespreken. Heeft u hierover inhoudelijke vragen, we zullen deze graag beantwoorden en u met de juiste persoon in contact brengen. Heeft u een franchise-overeenkomst met Gezinshuis.com dan kunt u contact opnemen met Gezinshuis.com om de mogelijkheden tot plaatsing binnen ons gezinshuis te bespreken. Heeft u nog geen franchise-overeenkomst dan wilt u die wellicht zodat u als zorgaanbieder jeugdzorgkinderen bij Gezinshuis.com gezinshuizen kunt plaatsen.

Over Praktijk Memo

Praktijk Memo is een kleinschalige instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg (ggz). Met een breed aanbod – alles onder één dak – en de combinatie van zorg aan kinderen, jeugd en volwassenen beschikt Praktijk Memo over multidisciplinaire expertise voor de behandeling en begeleiding van psychiatrische stoornissen en (complexe) relatie-, gezins- en opvoedingsproblemen. Het uitgangspunt daarbij is: één gezin, één plan. Door het brede zorg aanbod is Praktijk Memo in staat om passende zorg arrangementen aan te bieden. Memo is om die reden de specialist in zorg arrangementen.

Over Gezinshuis ’t SwaneNest

Gezinshuis ’t SwaneNest is een Gezinshuis.com gezinshuis in Roosendaal (Noord-Brabant). Een sociale onderneming actief in de jeugdzorg voor een betere toekomst van jeugdzorgkinderen. Als franchise van Gezinshuis.com bieden wij ruimte van 2 langdurige plaatsen en 2 crisis plaatsen. Momenteel is binnen Gezinshuis ’t SwaneNesnog één langdurige plaats beschikbaar. Een gezinshuis is een vorm van residentiële opvang binnen de jeugdzorg waarbinnen gewerkt wordt vanuit het principe dat ieder kind recht heeft op een gezinsleven. Binnen onze formule maken wij gebruik van de “versterkende kracht van het gewone leven.”

 

Deel dit bericht

Auteur: swakager96
E-Commerce, Wordpress, Online en Internet specialist, SEO Tekst schrijver en Social Media specialist, ICT Dienstverlener sinds begin 2003. Ruim 15 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Gerelateerd Bericht

Vrije plek in ons gezinshuis

Wij hebben op dit moment een vrije plek in ons gezinshuis. Voor deze plek zijn we zijn...

Schoonmaakster Gezocht

  Minimaal 8 uur, 2 x 4 uur, per week tijdens schooltijden. Voor onze landelijk gelegen villa...

Eén van de eekhoorns in onze tuin / ons bos komt dichtbij…

We hebben sinds enige tijd een prachtige, unieke plek voor Gezinshuis ’t SwaneNest. Ons gezinshuis staat nu...

Geef een reactie