Kerkweg 14 4709 PA Nispen
Maandag t/m Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Willeanne Kager-Swanink

Willeanne Kager-Swanink

Ik ben Willeanne Kager-Swanink, gezinsouder, eigenaar en ondernemer van Gezinshuis ’t SwaneNest. Ik ben een betrokken persoon met een passie voor goede zorg en opvoeden. Mijn ervaring zet ik graag in voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, jeugdzorg kinderen, om hen te motiveren hun talenten te ontwikkelen. De realisatie van ons eigen gezinshuis was…

  • Gezinshuis ´t SwaneNest
  • 40
  • 07:00 - 18:00
  • Maandag t/m Zondag
Algemene Informatie
Beschikbaarheid
Client beoordelingen

Ik ben Willeanne Kager-Swanink, gezinsouder, eigenaar en ondernemer van Gezinshuis ’t SwaneNest. Ik ben een betrokken persoon met een passie voor goede zorg en opvoeden. Mijn ervaring zet ik graag in voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, jeugdzorg kinderen, om hen te motiveren hun talenten te ontwikkelen.

De realisatie van ons eigen gezinshuis was al jaren een droom van mij. Rond 2010/2011 heb ik mij hier samen met mijn echtgenoot, André Kager, al eens in georiënteerd. Op dat moment was het niet het juiste moment voor ons om te starten vanwege de leeftijd van onze jongste kinderen en mijn zwangerschap. Inmiddels hebben wij de droom werkelijkheid laten worden. In samenwerking met de regionale gemeentes van West Brabamt West (WBW)  hebben wij ook de perfecte formule gevonden waarmee wij gedegen ondersteuning en een serieuze basis en draagvlak hebben.Als gezinshuis staan wij middenin de samenleving  en vervullen we een regionale functie. Vandaar uit kunnen wij verder werken aan de stabiliteit en kwaliteit van ons als gezinsouders en het gezinshuis als geheel. Werken aan kwaliteit en verbetering zien wij als een voortdurend proces waarwij zelf kritisch naar kijken maar ook samen met andere gezinshuisouders, onze gedragswetenschapper en gezinshuiscoach.Wij zien het als een vernieuwende, innovatieve en bewezen succesvolle methode om op de juiste wijze een gezinshuis als sociale onderneming in praktijk te brengen.

Waar komt bij mij de passie voor opvoeden vandaan?

Ik heb altijd al een passie voor de zorg gehad. Ik krijg energie wanneer ik situaties kan observeren en deze kan laten verlopen of verbeteren volgens mijn visie. De zaken naar mijn hand zetten, richting geven en terug kijken of ik het goed heb gedaan, dat is leuk. Wanneer je kinderen dingen kunt laten doen door ze op een leuke, positieve manier te stimuleren kom je tot leuke resultaten. Mijn eigen kinderen hebben mij als opvoeder de nodige ervaring gegeven. Dankzij hen heb ik bijvoorbeeld geleerd dat met kinderen niets vanzelf gaat, het is een continue proces en soms moet je extra veel moeite doen en investeren. De kinderen stellen wij altijd centraal en zo zullen wij dat ook in het gezinshuis blijvend doen omdat wij weten dat we soms een drempel over moeten om dingen voor elkaar te kunnen krijgen. Voor ons telt dan één belang en dat is het welzijn en welbevinden van het kind zodat het op een goede manier tot ontwikkeling kan komen.

Hoe kun je mijn aanpak omschrijven?

Ik ben betrokken, geïnteresseerd, heb een sterk relativeringsvermogen en kan goed luisteren. Invoelende zorg waardoor ik vaak precies situaties aanvoel is een sterk punt. Duidelijkheid, eerlijkheid, consequent en transparant zijn voor mij kernwaarden in de opvoeding. Ik vind het geen enkel probleem om aan een kind de reden aan te geven waarom ik een bepaalde keuze of beslissing maak maar soms is het ook gewoon zo. Als opvoeder geef ik richting en creëer ik een veilige, stabiele situatie waarin een kind de rust, ruimte en vrijheid krijgt om de eigen talenten te ontdekken en tot ontwikkeling te komen. Mijn grote creativiteit en oplossingsgericht vermogen zorgt ervoor dat ik altijd oplossingen heb voor situaties of strategieën en hulpmiddelen kan inzetten. Dat ik prima hulpvaardig kan zijn maar wel zelf kies wanneer ik deze hulpvaardigheid inzet zorgt ervoor dat kinderen de mogelijkheid bij mij krijgen zelf te ervaren hoe een taak, activiteit of situatie verloopt.

Een leuke, onbezorgde jeugd. Voor iedereen? Logisch toch.

Helaas is dat niet op ieder kind van toepassing waardoor er grote aantallen kinderen met jeugdzorg maatregelen te maken hebben om ze te beschermen. Ik wil veiligheid, rust en stabiliteit terugbrengen bij kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Deze jeugdzorg kinderen in mijn gezinshuis een leuke, veilige plek bieden om te zijn wie je bent of dat te ontdekken. Een plek waar je iets kunt leren dankzij de kracht van het gewone gezinsleven.

Waarom kies je voor Gezinshuis ’t SwaneNest?

Wij hebben de capaciteiten, kwaliteiten en vaardigheden om een veilige, stabiele omgeving in een vertrouwd gezinshuis te organiseren waar het ook nog eens leuk vertoeven is. Als Gezinsouders zijn wij kritisch op onszelf en gedreven om te zorgen dat wij kwaliteit leveren, transparant werken en zoeken hoe wij ons nog verder kunnen verbeteren. Met ons is het bovendien prettig samenwerken omdat je weet dat we een goede stevige gesprekspartner zijn met niveau die samen met de zorgaanbieder(s) en zorgprofessional(s) het gezamenlijk belang nastreven. Het belang van het kind. Onze unieke locatie op ons eigen Landgoed Zonneland biedt onze kinderen veel rust, ruimte en speelmogelijkheden. In ons gezinshuis wonen de kinderen in een grote villa in een natuurlijke omgeving met eigen bos, water, weides en een prachtig aangelegde tuin rondom de villa. Net aan de rand van Roosendaal.

Geef een reactie

veertien − 6 =

ontmoet onze andere gezinsouders

Vervangende ouder

Wat is een vervangende ouder? De vervangende ouder vervangt ons bij afwezigheid. Wanneer wij zelf even niet aanwezig kunnen zijn…

Willeanne Kager-Swanink

Ik ben Willeanne Kager-Swanink, gezinsouder, eigenaar en ondernemer van Gezinshuis ’t SwaneNest. Ik ben een betrokken persoon met een passie…

André Kager

Ik ben samen met mijn vrouw Willeanne Kager-Swanink de vaste gezinsouder en eigenaar van Gezinshuis ’t SwaneNest. samen hebben wij…